Kennismakingsgesprek (30 min)

Het kennismakingsgesprek vindt als eerste plaats, het is prettig als we elkaar gezien en gesproken hebben. We bespreken je hulpvraag en de gewenste doelen die je wilt bereiken. Ook zal ik mijn werkwijze verder toelichten. Als je besluit je door mij te laten begeleiden krijgt je het anamneseformulier mee en een voedingsdagboek dat je voor 5 dagen dient in te vullen. Hierdoor krijg ik een beeld hoe je voedingspatroon er nu uitziet. Ook zal ik je wegen (kleding aan, schoenen en sokken uit) en je lengte opnemen om je BMI te berekenen. Indien gewenst meet ik je heup- en middelomtrek en vetpercentage via een huidplooimeting (arm, schouder en heup). De formulieren kunnen 3 tot 4 dagen voor het intakegesprek naar mij worden gemaild. Dan ga ik aan de slag voor een passend voedingsadvies.

 

Intakegesprek (60 min)

We bespreken het ingevulde anamneseformulier en je voedingsdagboek en kijken naar de voedingsgewoonten die er zijn. Vervolgens bespreken we wat we kunnen veranderen aan je voedingspatroon. Ook geef ik je 7 verschillende dagmenu's mee. We stellen eventueel een streefgewicht vast en de verwachte periode waarin dit gaat lukken.

 

Vervolgconsult (30 min)

We bespreken de voortgang en eventuele problemen die je bent tegengekomen. Indien nodig wordt opnieuw gewogen en gemeten.

 

Supermarktconsult (45 min)

De supermarkt staat vol met producten die gezond lijken maar die je toch beter kan laten staan. Om je hierin een beetje wegwijs te maken kan ik je een keer meenemen op supermarktconsult. Ik zal je vragen om vooraf een boodschappenlijst te maken met producten die door jou regelmatig worden gebruikt. Samen spreken we af bij een supermarkt naar jouw keuze. Ik zal uitleg geven hoe de etiketten worden gelezen en waarom producten beter niet meer gekozen kunnen worden. Ik geef hierbij suggesties over vervangende producten.

 

Eenmalig voedingsadviesconsult (15 + 60 min)

Voor een eenmalig voedingsconsult hebben we eerst een kort kennismakingsgesprek van 15 minuten. We bespreken kort je hulpvraag en doel. Ook zal ik je wegen (kleding aan, schoenen en sokken uit) en je lengte opnemen om je BMI te berekenen. Indien gewenst meet ik je heup- en middelomtrek en vetpercentage via een huidplooimeting (arm, schouder en heup). Je krijgt het anamneseformulier mee en een voedingsdagboek voor 5 dagen. We maken gelijk een afspraak voor het voedingsadviesconsult van 60 minuten. De formulieren stuur je ingevuld per email naar mij op en ik ga aan de slag voor een passend voedingsadvies dat in het consult van 60 minuten wordt besproken.

Indien gewenst kan je hierna nog een vervolgconsult volgen van 30 minuten.